آمار بازدید کننده ها

۱۳۹۰ آذر ۶, یکشنبه

با زنان در خبر، از طرح افزایش نمایندگان زن در مجلس تا افزایش محدودیتها بر زنان /نوید محبی


4 آذر 1390 - - نسخه قابل چاپ
تغییر برای برابری- نوید محبی
همزمان با 25 نوامبر روزجهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، خشونت علیه زنان در ایران همچنان استمرار دارد. در گزارش ده روز گذشته، به طرح افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس،داستان ادامه دار و تلخ اسیدپاشی ها،ادامه ی فشارها بر دانشجویان دختر،ایجاد کمپین های یک میلیون امضایی و موازی کاری با فعالیت های زنان، و بازداشت روژین محمدی وبلاگ نویس از جمله خبرهایی است که بدان ها پرداخته شده است.
هدف از طرح افزایش نمایندگان زن
مریم بهروزی دبیر کل جامعه ی زینب از تهيه‌شدن طرحي از سوي احزاب شوراي زنان اصول‌گرا خبر داد که در آن بر اين نکته تاکيد شده است که مجلس طرحي را با قيد فوريت ارايه دهد و ۱۰ درصد کرسي‌هاي مجلس از آن زنان شود.و حتی این تشکل چشم انداز فعالیت خود را افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس نهم دانسته است. آنطور که از اظهار نظرهای مسئولین بر می آید به حضور زنان نیاز هست تا فراکسیون زنان تشکیل شده و قدمی برای بهبود وضعیت زنان برداشته شود. در همین رابطه اخیرا فاطمه آجرلو نماینده البرز یادآور شده که اگر در مجلس بعد هم تعداد نمایندگان زن کم باشد، نمی​توان فراکسیون زنان تشکیل داد.
پس از انقلاب و تشکیل مجلس تا به حال از بین 2400 نماینده تنها 68 تن از آنان از زنان بودند و با احتساب تکرار حضور برخی از نمایندگان تا به حال 45 تن از زنان توانستند به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنند که به جز برخی از نمایندگان در مجلس ششم اغلب آنها از جناح محافظه کار و اسلام گرایانی که مواضعی مردسالارانه دارند بوده اند که در بسیاری از لوایح موجود در مجلس علیه حقوق زنان فعال بوده اند .در حال حاضر از 292 نماینده مجلس تنها 8 نفر از آنان را زنان تشکیل می دهند که از طرح هایی نظیر جداسازی و تفکیک جنسیتی حمایت می کنند.
آیا افزایش تعداد حضور زنان در مجلس، اگر دغدغه های برابری خواهانه نداشته باشد می تواند به خودی خود دردی از مشکلات زنان در ایران را دوا کند؟ پروین اردلان فعال حقوق زنان در این باره می گوید: «ورود زنان برابری خواه به مجلس ایران به سختی امکان پذیراست، اگر عده ای هم به طور معجزه آسایی برسند هم اندک اند و هم توان مبارزه با این ساختار را ندارند به همین دلیل نقش زنان برابری خواه خارج از قدرت و مجلس تاثیر بیشتری دارد، حداقل طی این سال ها دیده ایم که با فشار جنبش زنان و بخش زنان خارج از قدرت و مجلس، گفتمان برابری خواهی به جامعه راه پیدا کرده است و خارج از تاثیر مثبت یا منفی آن، مجلس را به واکنش واداشته است. با وجود این، حتی در شرایط غیر دموکراتیک و مرد محور حاکمیت و مجلس در ایران، زن نماینده غیر برابری خواه در مقایسه با مرد همفکر خودش وقتی به مسند نمایندگی می نشیند تازه به تبعیضی که علیه خودش به خاطر جنسیتش در مجلس ایران می شود پی می برد و این می تواند تکانه ای جنسیتی برای او باشد یعنی وقتی دامن خودش را هم می گیرد متوجه می شود. این پدیده ی « دامان گرفتن» در تاریخ سیاسی جامعه ایران بعد از انقلاب و تغییر گرایش و نگرش های زنان ومردان حاضر در قدرت بسیار بارز بوده است.
بنابراین من در پاسخ به سوال شما جواب مثبت یا منفی ندارم. خلاصه کنم در ساختار کنونی نهاد قانونگذاری، همه زنان حق مشارکت سیاسی و نماینده شدن دارند اما همه زنان نمی توانند خود را کاندیدای نمایندگی در مجلس کنند. چون فیلتر شورای نگهبان موانع ایدئولوژیکی، سیاسی و جنسیتی دارد و از همان ابتدا بخش اعظمی از زنان را حذف می کند. اما همین ساختار برای موافقان آن چگونه است؟ آن عده از زنانی که صلاحیت مورد نظر شورای نگهبان را دارند و غالبا کاندیدای احزاب و گروه های رسمی و پذیرفته شده هستند، در مقایسه با تعداد مردان نماینده همکیش خود، هم بسیار اندکند و هم بی قدرت. به لحاظ کیفی، غالبا این نمایندگان بیش از آن که مدافع حقوق زنان باشند پشتوانه ی زنانه ی مجلس مرد سالار ایران و گاه پشتوانه ی تبلیغاتی حاکمیت در جامعه جهانی هستند، و دامنه عمل شان در حوزه دفاع از حقوق زنان نیز محدود است. با وجود همه این نتیجه گیری های منفی، به نظرمن، افزایش تعداد این زنان در مجلس بهتر از کاهش آنان است. حداقل در مقایسه با مردان هم ردیفشان امکان آگاهی زنان از کسر جنسیتی و بی قدرتی شان در مجلس بیشتر است و می تواند زمینه ساز اقداماتی چون تشکیل فراکسیون باشد، مضاف این که زن نماینده ای که برابری خواه نیست بیش از نمایندگان مرد از سوی جامعه زنان مورد پرسش و انتقاد قرار می گیرد و بیشتر ناچار به پاسخ گویی است. اما، این تصور که با افزایش تعداد نمایندگان زن در مجلس کنونی مشکلات زنان حل شود تصوری واقعی نیست
وقوع اسیدپاشی های متعدد در آستانه روز منع خشونت علیه زنان
هنوز مدت زمان زیادی از ماجرای جنجال برانگیز آمنه و تلاش او برای گرفتن حکم قصاص نمی گذرد که باز هم در روزهای نزدیک به روز جهانی منع خشونت علیه زنان شاهد سه واقعه ی دلخراش اسید پاشی در شهرهای مختلف ایران بوده ایم،در آن زمان وقتی از آمنه سوال می شد که به چه دلیل تا به این حد بر اجرای حکم قصاص اصرار می ورزد پاسخ می داد این باید درس عبرتی باشد برای دیگران تا هیچ وقت کسی فکر اسید پاشی به ذهنش خطور نکند و قصاص را جلو روی خود ببیند،اما باز هم آمنه زمان اجرای حکم از کور کوردن کسی که بینایی اش را از او گرفت صرف نظر کرد و بزرگوارانه بخشید و در زمان اجرای حکم گفت من قصدم از ابتدا این بوده که به عنوان یک زن نشان بدهم که می توانم از حق خودم دفاع کنم و هشدار بدهم که اگر من بخشیدم آن هایی که چنین افکاری در مخیله شان می گذرد بدانند دیگران حق شان را خواهند گرفت.
مخرج مشترک اغلب داستان های اسیدپاشی در ایران پاسخ منفی زنان به خواستگاران و کینه جویی شخصی و خانوادگی است.مورد اول اما در کرمانشاه اتفاق افتاد یک جوان خواستگار وقتی با پاسخ منفی زن جوان برای ازدواج رو‌به‌رو شد، با اسیدپاشی از وی انتقام گرفت.ماموران با اعزام به محل در تحقیق از همسایه‌ها متوجه شدند فرد نقابداری به زن جوان حمله‌ور شده و پس از اسیدپاشی فرار کرده است. پس از حادثه نیز یک مرد جوان به زن مصدوم نزدیک شده و با ادعای این که شوهر اوست وی را به بیمارستان منتقل کرده است.با شروع تحقیقات پلیس در این زمینه ساعاتی بعد یکی از مسوولان بیمارستانی در کرمانشاه با مرکز پلیس تماس گرفت و مانع از خروج آن مرد از بیمارستان شد و در ادامه ی این تحقیقات این مرد دستگیر و مشخص شد که وی خواستگار این زن بوده که چندین بار با پاسخ منفی وی روبه رو شده است.پزشکان اعلام کردند زن جوان به شدت آسیب دیده و احتمال کورشدن وی وجود دارد.
مورد دوم اما داستان بسیار غم انگیز و تکان دهنده ای دارد،در تابستان امسال بود که مادر و دختر جوانی در یکی از روستاهای ایلام قربانی اسیدپاشی شدند، دختر جوان كه تنها يك هفته به عروسي‌اش باقي مانده بود و به سختي حرف مي‌زد اینطور شرح می دهد:": چند ساعت پيش من و مادرم در خانه‌مان در خواب بوديم كه ناگهان با احساس سوختگي شديدي كه روي صورتم حس مي‌كردم، از خواب پريدم. در همان لحظه عمو و زن‌عمويم ( ليلا و يادگار) را ديدم كه مقابل من و مادرم ايستاده بودند.با گذشت چند روز از بستري شدن اين مادر و دختر در بيمارستان، صبح چهارم مرداد، دختر جوان به علت شدت جراحات وارده ناشي از سوختگي با اسيد دچار ايست قلبي شد و در بيمارستان جان باخت. اين درحالي بود كه مادرش نيز به علت سوختگي شديد در بخش ديگري بستري بود.پزشك معالج زيور نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا با بيان اينكه صورت زيور صد در صد سوخته است گفته که 80 درصد از بدن اين فرد نيز به علت شدت جراحات وارده ناشي از اسيد دچار سوختگي درجه سه شده بود.وي با بيان اينكه اسيد تمامي لايحه‌هاي پوست زيور را سوزانده است گفت: چشم چپ اين فرد در اسيد ذوب شده است و چشم راست اين فرد نيز در حد تشخيص نور توان دارد.
مورد سوم داستان اسید پاشی بر روی زنی مشهدی است،، اين حادثه ساعت ۲۰ دقيقه بامداد هنگامي رخ داد که مادري با دختر ۶ ساله اش داخل يک خودرو منتظر همسرش بود که ناگهان موتورسواري که کلاه کاسکت بر سر داشت به بهانه پرسيدن آدرس کنار خودرو پارک شده متوقف شد و با نشان دادن يک تکه کاغذ از زن جوان خواست تا شيشه را پايين بدهد، اما زن ۲۹ ساله که به حرکات موتورسوار مشکوک شده بود با اشاره دست به او فهماند که آدرس را نمي داند. موتورسوار که نقشه شومي را در سر مي پروراند در يک لحظه در خودرو را باز کرد و شيشه محتوي اسيد را روي مادر و فرزند پاشيد و بلافاصله از محل دور شد.این زن گفت که مرد اسید پاش جلوی چشمان او و مادرشوهرش سطل اسید را روی وی و دخترش خالی کرده، پزشکان معالج اين زن نيز پس از انجام معاينات اوليه اعلام کردند که چشم چپ اين زن ۲۹ ساله در مرحله حاد قرار دارد و ۷۰ درصد آن از بين رفته است.
همچنین در خبری مرتبط با حوادث اسیدپاشی حکم عامل اسیدپاشی آمنه بهرامی از جنبه ی عمومی صادر و وی به 15 سال حبس و تبعيد محکوم شد. در حالي‌كه آمنه بهرامي در مصاحبه‌هاي مختلف اعلام كرده‌ بود ديه چشمان و قسمت‌هاي آسيب‌ديده صورتش را مي‌خواهد، پرونده با اعلام رضايت قطعي آمنه و بدون طرح درخواست ديه چشمان دوباره به شعبه 71 برگشت و از آنجایي كه در برگه صورتجلسه آمده‌ بود كه آمنه به‌طور قطعي اعلام رضايت كرده‌ و آمنه نيز زير آن را امضا كرده ‌بود هيات قضات وارد شور شدند و درنهايت اعلام كردند مجيد را به لحاظ جنبه عمومي جرم به 10 سال حبس و پنج سال تبعيد محكوم مي‌كنند. اين در حالي است كه آمنه بهرامي اعلام كرد در روز گذشت از قصاص نمي‌دانسته چه چيز را امضا كرده است.
گویا داستان غم انگیز اسیدپاشی در ایران را پایانی نیست و آمنه های زیادی همچنان قربانی این خشونت حاد خواهند شد..آیا سنت تلاش آمنه برای اجرای حکم قصاص و بخشش او در زمان اجرای حکم را دیگر قربانیان اسیدپاشی بعد از وی هم دنبال خواهند کرد یا شاهد اجرای قصاص و عمل متقابل دولت در قبال مجرمین خواهیم بود؟به نظر می آید نه بی توجهی به مساله ی اسیدپاشی و پیشگیری از وقوع جرم و مجازات های قضایی به شکلی که امروزه در جریان است قابل قبول است و نه حکم قصاص و اسیدپاشی و کورکردن افراد دیگر می تواند انسانی باشد،باید به دنبال راه حل سوم و انسانی بود که هم با آموزش وپیشگیری و قوانین حمایتی از قربانیان باشد و هم مجازاتی متناسب و درخور با مجرمین این قبیل حوادث بود.
افزایش محدودیت دختران دانشجو با تصویت آیین نامه های جدید
علی رغم گذشت دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید محدودیت های جدیدی همچنان برای پوشش دانشجویان و به ویژه دختران اعمال می شود که اخیرا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با تصویب آیین نامه حجاب و عفاف در شورای امر به معروف و نهی از منکر این دانشگاه، تمامی دانشجویان را ملزم به رعایت احکام شرعی و قانونی در زمینه حجاب و عفاف و رعایت مفاد این آیین نامه کرده و در صورت عدم رعایت حراست داشگاه دانشجویان را تهدید به برخوردهای انضباطی کرده است. عدم استفاده از جوراب کوتاه و نازک و کفش های طرح دار مانند چکمه و صندل و... استفاده از کلاه به جای مقنعه و پرهیز از لباس های رنگ روشن ، عدم استفاده از شلوار تنگ، چسبان و کوتاه و یا مانتوهای تنگ، کوتاه، نازک، چاک دار، طرح دار از جمله ی این محدودیت هاست.
کمپینی ها زیر سایه ی تهدید و فشار،راه اندازی کمپین های جدید یک میلیون امضایی
نام کمپین یک میلیون امضا یادآور یکی از بزرگترین حرکت های برابری خواهانه زنان در خاورمیانه است که از سال 1385 تاسیس و با شعار تغییر برای برابری همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد.کمپین یک میلیون امضا در طی این سال ها با سرکوب و ایجاد محدودیت از طرف حاکمیت روبه رو شده که تنها در بازداشت و احضار فعالین این کمپین خلاصه نمی شود،در جدیدترین این سنگ اندازی ها می توان به ایجاد کمپین های متعدد تحت عنوان کمپین یک میلیون امضا با هدف موازی کاری و کم رنگ کردن سابقه ی فعالیت های زنان در قالب کمپین یک میلیون امضا اشاره کرد.
اخیرا سایتی تحت عنوان کمپین یک میلیون امضا علیه احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر تاسیس شده که خبرگزاری فارس هدف از ایجاد آن را دفاع از حقوق بشر حکومت ایران خوانده است.پیش از آن نیز کمپین هایی با همین عناوین به منظور آنچه حمایت برای توقف جنایت آل سعود و آل خلیفه در بحرین ،حمایت از خیزش های اسلامی منطقه خوانده شده نیز تشکیل گردیده بود.در سایت هایی که به منظور این کمپین ها راه اندازی شده از دیگران درخواست شده که این کمپین ها را امضا کنند چرا که اگر به یک میلیون برسد مسئولین سازمان ملل مجبور به رسیدگی در آن زمینه خواهند بود،در حالی چنین در خواست هایی از سوی رسانه های دولتی مطرح می شود که کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض نیز که به دنبال جمع آوری یک میلون امضا بوده با بی مهری های متعددی از سوی حاکمیت مواجه شده و هم اکنون دو تن از اعضای آن فرشته شیرازی و محبوبه کرمی در زندان به سر می برند.
با زنان در زندان ها
مهدیه گلرو فعال دانشجوئی و دبیر انجمن اسلامی دانشکدۀ اقتصاد علامه طباطبائی که از تاریخ ۱۱ آذر ماه سال ۱۳۸۸ در بازداشت به سر می‌برد به دو سال و چهار ماه زندان محکوم شده بود که با احتساب بازداشت‌های قبلی قرار بود روز جاری از زندان آزاد شود بود اما با توجه به حکم شش ماهه‌ای که در آبان ماه جاری از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه صادر شده است وی باید شش ماه دیگر در زندان بماند و از امروز حکم شش ماهۀ خود را در زندان اوین سپری می‌کند، این حکم تازه به خاطر انتشار نامه‌ای به مناسبت روز دانشجو از سوی وی در سال گذشته و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» صادر شده است
به گزارش خبرگزاری هرنا" سیمین گرجی " شهروند بهایی ساکن قائم شهر صبح روز شنبه ۲۸ آبان ماه پس از احضار و معرفی خود به ستاد خبری اداره اطلاعات شهرستان مذکور بازداشت شد..بنا به اطلاع گزارشگران این خبرگزاری از قائم شهر، نامبرده پیش از این یک دوره محکومیت شش ماهه را به شکل انفرادی درزندان شهید کچویی ساری گذرانده است.
به گزارش کمیته ی گزارشگران حقوق بشر روژین محمدی دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه مانیل در فیلیپین، پس از بازگشت به ایران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.این وبلاگ نویس ۹ روز پیش در تاریخ ۲۳ آبان از فرودگاه استانبول به تهران پرواز کرده بود که پس از پیاده شدن در فرودگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.وی پس از ۲۴ ساعت به قید وثیقه آزاد شد اما ۵ روز بعد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۸ آبان جهت بازداشت وی به خانه‌ی پدری‌اش در کرمانشاه یورش بردند که به علت عدم حضور وی در این شهر موفق به بازداشتش نشدند..روژین محمدی بار دیگر بصورت تلفنی در تاریخ ۳۰ آبان به دادسرای شهید مقدسی زندان اوین احضار شد که پس از دستور ضبط وسایل شخصی از جمله کامپیوتر دستی‌اش و سه روز بازجویی متوالی، نهایتن امروز ۲ آذر مجددن قرار بازداشتش صادر و او را به زندان اوین منتقل کردند.
همچنین جرس خبر داده که پرستو فروهر فرزند داریوش فروهر رهبر حزب ملت ایران و همسرش پروانه اسکندری که در جریان قتل های زنجیره ای به قتل رسیده بودند به وزارت اطلاعات احضار و در رابطه با برگزاری هرگونه مراسمی تهدید شد.

۱۳۹۰ آبان ۲۴, سه‌شنبه

من باب آریایی بودن یا نبودن و گزارش جدید بی بی سی در این رابطه

 بیست و چهارم آبان ماه/نوید محبی 
 وقتی ادا و اطوارهای یک عده رو در شبکه های مجازی در برخورد با گزارش جدید بی بی سی با این مضمون"'اکثر ایرانیان، نژاد آریایی ندارند'"دیدم متوجه شدم همان عده یا نفهمیدن اصل قضیه چیه یا خودشان را به نادانی زدند...این گزارش هرچه که بود لزوم همبستگی هرچه بیشتر ایرانی ها و زندگی مسالمت آمیز اقوام در کنار همدیگر رو تقویت کرد،اصولا شخصیت های ملی و مهین دوست ایرانی برایشان تفاوتی نمی کند که آریایی باشند یا نباشند(حالا هر نژاد و طایفه ای)اگر هم بحث آریایی مطرح هست تنها در افسانه پردازی عده ای است که به اعتقاد من از عوام و در اقلیتی مطلق هستند..زشتی مساله اینجاست که باعلم بر اینکه می دانیم این عده وجود خارجی به آن صورت ندارند همه ی ملی ها و مهین دوستان ایرانی رو با این برچسب بزنیم...این در واقع کار همان عده ای است که می گویند ایران و منافع ملی برایمان مهم نیست،همان هایی که وقتی اسم کشور خودشان و هرچه که به "ایران" مربوط میشه به گوششون میرسه تنشون کهیر میزنه...به عبارتی دیگر افرادی که این روزها "حس کاذب روشنفکری" به شدت گرفته اونها رو

از فیس بوکم

۱۳۹۰ آبان ۱۲, پنجشنبه

با زنان درخبر: از طرح پالایش زنان مطلقه در ایران تا لغو ممنوعيت چندزنی مردان در ليبی /نوید محبی

11 آبان 1390 - - نسخه قابل چاپ
تغییر برای برابری - زنان همچنان در صفحه های اصلی خبرها و دغدغه ساختار مردانه محوری هستند که به همه چیز آنان کار دارد جز حقوق شان! از حق برابر در طلاق بگویند، طرح پالایش زنان مطلقه راه می اندازند، از حق انتخاب پوشش بگویند تنها مانده که زره تنشان کنند، از حقوق نداشته شان بگویند محبوبه ها و مریم ها و فرشته ها را در بند می کنند، از حق دفاع متهم بگویند، نسرین دربندشان را تنبیه می کنند،... براستی به چه چیز زنان کاری ندارند؟
نویدمحبی:گزارش این هفته ستون گزارش هفتگی از اول آبان تا به امروز را شامل می شود،ادامه ی دستگیری افرادی که بدحجاب خوانده می شوند توسط مامورین گشت ارشاد در فصل سرما و گفتگو با یکی از دستگیرشدگان،افزایش آمار طلاق در ایران و اظهارنظرهای متفاوت مسئولان در این رابطه،محکومیت مریم قربانی فر فعال حقوق زنان به سه سال حبس و وضعیت وخیم جسمانی محبوبه کرمی در زندان،و اظهار نظر رئیس شورای انتقالی لیبی در رابطه با لغو ممنوعیت چندهمسری از جمله مسائلی است که در گزارش پیش رو به آن ها اشاره شده است.

برخورد با زنان به دلیل پوشش شان همچنان ادامه دارد، حتی در فصل سرما...
با وجود آنکه مدت هاست از آغاز طرح حجاب و عفاف در تابستان می گذرد اما وقتی پای اسماعیلی مقدم فرمانده نیروی انتظامی به عنوان مجری و مسئول برخورد با این پدیده! در محافل عمومی و کنفرانس های خبری به میان می آید همچنان از ادامه برخورد مجدانه پلیس با آنچه بدحجابی خوانده می شود می گوید.اسماعیلی مقدم اخیرا در حاشیه مراسم تقدیر از عوامل یکی از سریال های تلویزیونی گفته که طرح حجاب و عفاف و برخورد نیروی انتظامی با بدحجابان تابستان و زمستان ندارد و عنوان کرده که :" ما متر‌ها و شاخص‌هایی داریم که با آنها کارهای خودمان را مورد سنجش قرار می‌دهیم و سازمان‌های فرهنگی دیگری هم هستند که این اقدامات مشابه را انجام می‌دهند"در ارتباط با همین قضیه با نگار که اتفاقا از فعالان حقوق زنان بوده که دیروز در پارک لاله تهران دستگیر شده گفتگو کردیم، نگار در رابطه با تجربه ی خود اینطور می گوید:"من شخصا فکر نمی کردم در این فصل سال که به شدت بارونی بود ماموران گشت ارشاد ماموریت داشته باشند، این تنها حدس و گمان ما هست که فکر می کردیم که با گذشت تابستان گشت ارشاد هم متوقف شده است. نکته ای که جالب توجه بود این هست که الان گشت های ارشاد به صورت ثابت فقط در مناطق خاصی نمی ایستند و به صورت سیار در خیابان ها و کوچه پس کوچه ها حرکت کرده و زنان و دختران رو بازداشت می کنند".از نگار در رابطه با زمان دستگیری و احساسی که در لحظه ی بازداشت داشته پرسیدم اینطور گفت که:"سر پارک لاله مشغول قدم زدن بودم که به شدت خلوت بود لحظه ای صدای چند ماموری را شنیدم که به من گفتند خانوم چند لحظه تشریف بیارید..یک آن خیلی کوتاه در درونم حسی داشتم که نمی توانم بگویم ترس یا عدم امنیت بود اما هرچه بود در هر صورت احساس خوبی نبود...اما بعد از اینکه سوار ون شدم کاملا ریلکس و آرام بودم و اصلن برایم مهم نبود که چه اتفاقی افتاده یا قرار هست که بیفتد...اما در داخل ون وقتی صدای جیغ و گریه و زاری های دختران جوان رو می شنیدم برای من کمی آزار دهنده بود..ما واقعا با حضور در خیابان ها احساس امنیت نمی کنیم"
در ادامه ی بحث حجاب و عفاف حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ضمن انتقاد از عدم اجرای سند عفاف و حجاب ،برای سرپوش گذاشتن بر این واقعیت مسلم که اکثریت زنان و دخترانی ایرانی با پوشش های ناهمگون با خواست حاکمیت در اماکن عمومی ظاهر می شوند مدعی شده که "برخی تصور می کنند که در جامعه زنان محجبه کمتر هستند در حالیکه تردد شهری زنان محجبه کمتر است نه تعداد آنها"،وی حضور انبوه! زنان در نمازجمعه های سراسر کشور و مناسبت های دولتی را شاهدی بر ادعای خود دانسته اما این در حالی است که بسیاری از صاحب نظران معتقدند که حضور مردم در مناسبت های دولتی ،گزینشی و همراه با تجهیز امکانات و همینطور سازماندهی از مدت ها قبل می باشد.
تلاش برای کاهش آمار طلاق و ادامه ی محدودیت های قانونی برای زنان
افزایش آمار طلاق در ایران مسئولان دولتی را به فکر چاره جویی و یافتن راه حلی برای کاهش وقوع آن انداخته است.بر اساس آماری که اخیرا سازمان ثبت احوال ایران منتشر کرده شمار طلاق در شش ماه نخست سال ۱۳۹۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴/ ۵ درصد رشد داشته و ۶۹۲ هزار و یک واقعه طلاق به ثبت رسیده است و آماری دیگری خبر از آن دارد که از هر 4 ازدواج در تهران یکی از آن ها به طلاق می انجامد.در همین رابطه مریم مجتهدزاده رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خبر داده که قرار است لایحه پیشگیری از طلاق با حضور رئیس دولت و وزرا در ستاد ملی زن و خانواده بررسی ‌شود.زهرا سحادی معاون خانواده مركز امور زنان نیز با بیان اینکه "در سال‌هاي 88 - 89 تعداد واقعه ازدواج تقريبا به يك ميزان ثابت مانده ولی تعداد واقعه طلاق بيشتر شده،خبر از اجراي طرح «مطلع مهر» و پی ریزی طرح دیگری به «انتظام خانواده» به منظور کاهش آمار طلاق در کشور داده است.
اما اینها تنها اظهارنظرهای مطرح شده نیستند،داریوش قنبری عضو کمیسون اجتماعی مجلس گفته که "لازم است مجلس و دولت تدابیری بیاندیشند تا زوجین به راحتی طلاق را به عنوان بهترین گزینه برای حل اختلافهای خود انتخاب نکنند".در خبری دیگر مسعود عادلی رئیس کمیته امداد جیرفت در گفت‌وگو با خبرنگاران از اجرای طرح پالایش زنان مطلقه توسط این نهاد حمایتی خبر داد و خاطرنشان کرد: از این پس زنان مطلقه به عنوان مددجو زیر پوشش این نهاد قرار نمی‌گیرند.
با توجه به اظهارنظرهای مسئولان مربوطه به نظر می رسد اقدامات وسیعی به منظور مقابله با این معضل اجتماعی در جریان است اما فعالان حقوق زنان معتقدند به دلیل عدم وجود قوانین حمایتی و محدودیت های قانونی روز به روز حلقه های تصمیم گیری برای زنان به جهت جدایی از همسرانشان تنگ تر می شود و همین طولانی شدن پروسه طلاق تبديل به معضلي در زندگي اين زنان مطلقه شده است و قدرت بازگشت به زندگي مشترک از آنها گرفته است. در همین رابطه یکی از وکلای دادگستری در گفتگو با ایسنا "با تاکيد بر اينکه تلاش سيستم قضايي در حل مشکلات زناني که زندگي‌شان دست خوش بحران يا درحالت معلق به سر مي برند بسيار کم است، بيان کرد: نظام قضايي بايد براي زناني که به هر دليلي همسر آنها غايب، بلاتکليف و يا معلق هستند تلاش بيشتري بکند تا حقوق آنان پايمال نشود".
با زنان در زندان ها
در هفته ای که گذشت شاهد ادامه ی فشارها بر فعالان زنان بوده ایم. مریم قربانی‌فر فعال حقوق زنان از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه با اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی» و «اجتماعی و تبانی علیه نظام» به سال حبس تعزیری محکوم شد.
گزارش‌ها حاکی از احضار و بازداشت سحر موسوی، از فعالین سابق دانشجویی دانشگاه آزاد و دانشجوی محروم از تحصیل تحصیلات تکمیلی، طی روزهای گذشته است.به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، سحر موسوی، روز چهارشنبه ۲۷ مهر ماه ۹۰، در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
در خبری دیگر سازمان عفو بین الملل خبر داده که مرضیه وفامهر سینماگر ایرانی و همسر ناصر تقوایی که پیش از این به یک سال جبس و 90 ضربه شلاق محکوم شده بود در دادگاه تجدید نظر، حکم ۹۰ ضربه شلاق او ، به یک میلیون و دویست هزار تومان جزای نقدی تبدیل شد. بر اساس رای این دادگاه، حکم یک سال زندان دادگاه بدوی هم به سه ماه زندان تقلیل پیدا کرد. مرضیه وفامهر پس از بیش از سه ماه، دوشنبه شب، دوم آبان‌ماه آزاد شد.
بنا به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محبوبه کرمی زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از مدتی پیش به دلیل ابتلا به کم خونی به سبب پایین آمدن هموگلوبین خونش، دچار سر درد‌های شدیدی شده است. وی هم چنین به دلیل تشدید این بیماری دوبار در بند به حالت نیمه بیهوش درآمده است. پزشک زندان اوین به دلیل ابتلای وی به کم خونی احتمال اینکه وی به حالت کما برود را نیز داده است. بر اساس این تشخیص خانواده وی نیز اقدام به ارسال دارو به زندان کرده‌اند و هم چنین درخواست مرخصی استعلاجی نیز از سوی این زندانی ابلاغ شده است.همچنین در خبری دیگر حکم شش ماه حبس تعزیری بهاره به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید شد. بر اساس این حکم که در زندان به فعال دانشجویی ابلاغ شده است، حکم حبس بهاره هدایت در مجموع به ده سال زندان افزایش می‌یابد.
نسرین ستوده وکیل زندانی در نامه ای پر احساس و شورانگیز به دو فرزندش به وصف احساس خود نسبت به آنها و دلایل اصرارش بر آنچه اجرای تمامیت قانون خوانده پرداخته است ،در بخشی از این نامه که به بهانه ممنوعیت ملاقات حضوری به دلیل نپوشیدن چادر اجباری از سوی خانم ستوده نوشته شده بود آمده:" عزیزانم سالها قبل قانونی تصویب شد که همه‌ی زنان ایرانی را ملزم به استفاده از حجاب شرعی نمود. زنانی که حجاب را قبول داشتند یا نداشتند، این حجاب را رعایت کردند، زیرا اگر رعایت نمی‌کردند طبق قانون مجازات می‌شدند، اما اکنون سخن مسئولان زندان آن است که چون شما اسیر مائید باید از حجابی مضاعف (یعنی چادر) استفاده کنید، در حالیکه نه تنها قانون چنین شرطی را برای حجاب نگذاشته است بلکه حتی زندانیان سیاسی از استفاده از لباس فرم زندان معاف هستند. من به قصد “مقاومت” کاری نکردم. به قصد اجرای قانون در تمامیت‌اش اقدام کردم و از پوشیدن چادر امتناع نمودم".
همچنین در هفته ی گذشته بیش از 350 تن از فعالان حقوق زنان و حامیان آنها نسبت به حکم سنگین فرشته شیرازی اعتراض کردند در این بیانیه ضمن تاکید بر فعالیت‌های مسالمت آمیز وی، همچنین تصریح بر آزادی بیان و حق انتقاد، از مسئولان قضایی و دولتی خواسته شده تا نسبت به بهبود شرایط نگهداری زنان زندانی و در نظر گرفتن بیماری این فعال زن، امکان تماس تلفنی و ملاقات حضوری وی را با وکیل و خانواده اش فراهم کرده و تا تشکیل دادگاه تجدیدنظر که در صورت رعایت انصاف و استقلال در بررسی پرونده منجر به نقض حکم بدوی خواهد شد، فرشته شیرازی را آزاد کنند
.
با زنان دیگر کشورها
دویچه وله گزارش داده که در صعنا، پایتخت یمن، صدها زن معترض به خشونت‌ها و کشتار نیروهای دولتی، در یکی از خیابان‌های اصلی شهر تجمع کرده، حجاب سنتی سیاه رنگ خود را که به "مکرمه" معروف است درآورده و روی هم ریختند و به آتش کشیدند. آن‌ها در حین به آتش کشیدن مکرمه‌های خود شعار می‌دادند که
"چه کسی از زنان یمنی در برابر خشونت‌های وحشیانه محافظت خواهد کرد؟".
به گزارش بی بی سی راشد غنوشی رهبر حزب اسلام گرای تونس که در انتخابات برگزار شده در تونس بیشترین آرا را کسب کرده در رابطه با نگرانی های به وجود آمده در مورد حقوق زنان در یک کنفرانس خبری گفت: "حزب نهضت تاکید می‌کند که خود را نسبت به حقوق زنان متعهد می‌داند، خود را نسبت به تقویت نقش آنها در تصمیم‌گیری‌های سیاسی متعهد می‌داند، و نمی‌خواهد که آنها دستاوردهای اجتماعی خود را از دست بدهند. او اضافه کرد که هیچ اقدامی برای وادار به استفاده از روسری انجام نخواهد گرفت
.
اما خبر نه چندان خوب و نگران کننده این هفته اظهار نظر مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی است که گفته که "شريعت اسلامی، بنيان و اساس قانون اساسی در ليبی جديد خواهد بود." وی همچنين از لغو ممنوعيت چندهمسری در ليبی خبر داد که این مساله موجی از نگرانی ها و نارضایتی ها را در سطح جهانی در رابطه با آینده دموکراسی در لیبی دامن زده است
.
بان کی - مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواهان افزایش حضور زنان در رهبری مأموریت های حافظ صلح این سازمان شد. به نظر وی، این رقم باید تا سال
2014 حداکثر 30 درصد و تا سال 2020 حداقل 40 درصد باشد.به گزارش خبرگزاری اتریش، وی با اشاره اعطای جایزه صلح نوبل امسال به سه زن، اظهار داشت که این رویداد باید انگیزه ای تشویق کننده برای دولت ها و نهادهای بین المللی باشد تا زنان بیشتری را در تصمیمات مهم جهت پیشگیری از نزاع ها و یا حل آن ها شرکت دهند.