آمار بازدید کننده ها

۱۳۹۰ اسفند ۲۶, جمعه

گزارش احکام و بازداشتهای فعالان اجتماعی و سیاسی زن از هشت مارس 89 تا هشت مارس 90/نوید محبی


21 اسفند 1390 - نوید محبی - نسخه قابل چاپ
تغییر برای برابری: در طی یک سال گذشته برخوردهای بسیاری از سوی نهادهای امنیتی و قوه قضاییه ایران با فعالان اجتماعی و سیاسی زن در ایران صورت گرفت. با نگاهی ساده به اخبار یک ساله ی گذشته(هشت مارس 89 تا هشت مارس90برابر با 17 اسفند89 تا 17 اسفند90)می توان دریافت که شرایط نسبت به سال گذشته نه تنها هیچ تغییری نکرده حتی برخوردها به مراتب، بدتر از قبل شده است. گزارش پیش رو مروری خواهد داشت به احکام صادره و بازداشتی زنان در سالی که گذشت.
17 اسفند:
همزمان با هشتم مارس روز جهانی زن بسیاری از زنان و دختران در نقاط مختلف شهر تهران به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی که از طرف برخی از گروه ها و جریان های سیاسی داده شود بود بازداشت شدند. بازداشت این افراد با خشونت و ضرب و شتم همراه بوده است.
18 فروردین:
حکم اولیه دادگاه «۱۰ ماه حبس تعزیری» سارا محبوبی شهروند بهایی و از فعالان اجتماعی به وکیل وی ابلاغ شد.یکی از جرایم ذکر شده در حکم محبوبی عضویت "در سایت ضد انقلابی فیس بوک" ذکر شده بود. وکیل وی به رای دادگاه اعتراض کرده و پرونده ی وی همچنان در مرحله ی تجدید نظر است.در حالیکه چند روزی از صدور حکم وی نگذشته بود ،21 فروردین مأمورین اداره اطلاعات شهر ساری، برای مرتبه ی دوم پس از تفتیش منزل مسکونی پدری و ضبط کتب، کاغذهای دست نوشته، سی دی و کیس کامپیوتر، وی را دستگیر کردند و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد. در حال حاضر پرونده ی اول وی در مرحله ی دادگاه تجدید نظر و پرونده دوم وی در مرحله ی تشکیل دادگاه می باشد.
20 فروردین:
ژیلا کرم‌زاده مکوندی” و “لیلا سیف الهی”، دو تن از حامیان مادران عزادار (مادران پارک لاله) توسط شعبهٔ ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۴ سال زندان محکوم شدند. روز شنبه ۲۰ فروردین ماه، ۲ تن از حامیان مادران پارک لاله به شعبۀ ۲۸ دادگاه انقلاب احضار شده و حکم ۴ سال زندان توسط محمد مقیسه‌ای به ایشان ابلاغ شد.
از سویی دیگر قاضی مقیسه به علت عدم مراجعهٔ الهام احسنی، یکی دیگر از حامیان مادران عزادار، پروندهٔ وی را مفتوح نگه داشته و خواهر خانم احسنی را که کفالت او را به عهده گرفته بود احضار و به او اعلام می دارد که مبلغ کفالت را از حقوق وی کم خواهند کرد. خانم‌ها لیلا سیف الهی، ژیلا کرم‌زاده مکوندی، الهام احسنی و فاطمه رستگاری نسب از حامیان مادران عزادار (مادران پارک لاله) که در ۱۹ بهمن ماه سال ۱۳۸۸ بازداشت شدند، ۴۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت شکنجه‌های جسمی و روحی فراوان به سر بردند. دادگاه تجدید نظر سرانجام حکم را به ۲ سال حبس تعزیری و ۲ سال حبس تعلیقی در مدت ۵ سال تقلیل داد، که از زمان صدور حکم ،۲۲ شهریور ۱۳۹۰ قابل اجرا بوده است.سرانجانم خانم کرم زاده مکوندی در حالیکه برای انجام کارهای اداری مربوط به گذرنامه به اداره گذرنامه تهران مراجعه کرده بود که در آن‌جا بازداشت و راهی زندان اوین می‌شود.
24 فروردین:
حکم زندان محمد غزنویان فعال حقوق زنان و کودکان که از سوی دادگاه تجدید نظر به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود به اجرا درآمد و وی به زندان چوبین در قزوین منتقل شد. دادگاه انقلاب، اتهامات این فعال مدنی را "ارتباط با گروه‌های معاند" و "تبلیغ علیه نظام" اعلام کرده بود.وی در نهایت پس از گذراندن دوره ی محکومیت خود از زندان آزاد شد.
29 فروردین:
نازنین خسروانی، روزنامه نگار اصلاح طلب، به تحمل شش سال حبس تعزیری محکوم شد. فریده غیرت، وکیل این روزنامه نگار با اعلام این خبر به کلمه گفته که حکم موکلش در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام صادر شده و به استناد این حکم شش سال حبس تعزیری برای خانم خسروانی در نظر گرفته شده است.
نازنین خسروانی در تاریخ ۱۲ آبانماه سال گذشته در منزل پدری خود بازداشت شد. او پس از تحمل ۱۳۲ روز حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۲۴ اسفند ماه گذشته با تودیع وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. دادگاه بدوی این روزنامه نگار ۱۹ بهمن ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد و اینک پس از درخواست تجدیدنظر از سوی وکیل وی، پرونده برای اعلام نظر نهایی به دادگاه تجدید نظر خواهد رفت.
همچنین سیما دیدار، روزنامه نگار و فعال مدنی آذربایجان برای اجرای حکم ۶ ماه حبس تعزیری‌اش به زندان تبریز منتقل شد. او روز شنبه برای بازپسگیری مدارک شناسایی خود با هماهنگی دادگستری به بازداشتگاه صائب تبریزی (اطلاعات سپاه) مراجعه کرده بود و در همانجا بازداشت شد..
30 فروردین:
به دنبال تشكيل سه جلسه دادگاه برای نسرین ستوده به اتهام تظاهر به بی حجابی سرانجام شعبه 26 دادگاه انقلاب راي به محكوميت نسرين ستوده داد و او را مجرم شناخت.بر اساس حکم صادر شده وي به پرداخت جمعا 500000 ريال معادل پنجاه هزار تومان محكوم شده است كه براساس اعلاميه ارسالي از طرف دادگاه قابل اعتراض است.اتهام تظاهر به بی حجابی به دلیل عدم رعایت حجاب رسمی نسرین ستوده در پیام ویدئویی او اعلام شد. نسرین ستوده به دلیل ممنوع الخروجی نتوانسته بود در مراسم اهدای جایزه حقوق بشر ایتالیا حاضر شود و به همین دلیل پیام ویدئوی اش را برای پخش در مراسم ارسال کرده بود.
31فروردین:
دادگاه رسیدگی به اتهامات مائده قادری از اعضای کانون وکلای تهران در دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد.اتهام وی ارتباط با گروه پژاک عنوان شده است.او که در بندان عمومی زندان مشهد نگهداری شده بود مدتی را نیز در اعتصاب غذا گذراند.وی در نهایت در تاریخ روز ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۰ با تودیع قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
3 اردیبهشت:
حکم ۵ سال حبس لاله حسن‌پور، فعال حقوق بشر و زنان که در فروردین ماه سال جاری از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شده بود، با مراجعهٔ وی به زندان اوین به اجرا در آمد.این فعال حقوق بشر پیشتر و توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به اتهام "عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر و فعالیت در خبرگزاری هرانا"، "اجتماع و تبانی"، "فعالیت تبلیغی علیه نظام"، "توهین به مقدسات" و "توهین به ریاست جمهوری" به یک سال حبس تعزیری و چهار سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.وی پس از چند ماه از دوران حبس خود در شهریورماه آزاد شد.
10 اردیبهشت:
در پی برگزاری دادگاه بهاره هدایت، مجید توکلی روز شنبه دهم اردیبشهت ماه، پس از گذشت تنها دو روز این دو دانشجوی زندانی به همراه مهدیه گلرو دیگر دانشجوی زندانی که پیش از این سه شنبه ششم اردیبهشت ماه به دادگاه فراخوانده شده بود،هر کدام به شش ماه زندان محکوم شدند. لازم به ذکر است بهاره هدایت و مجید توکلی این دو فعال دانشجویی به علت انتشار نامه به مناسبت روز دانشجو در دادگاه اخیر که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده بود با اتهامات “تبلیغ علیه نظام “و “تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه شدند که به علت نقص ادله از اتهام “تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی” تبرئه شدند. با صدور این احکام در جهت فشار بیشتر بر دانشجویان زندانی، بهاره هدایت مجموعاً به ده سال زندان، مجید توکلی مجموعاً به هشت سال زندان و مهدیه گلرو مجموعاً به دو سال و نیم زندان محکوم گردیدند که از جمله سنگین ترین احکام برای دانشجویان زندانی می‏باشد.
21 اردیبهشت:
مریم بهرمن فعال حقوق زنان در منزل پدری‌اش در شیراز بازداشت شد.چند تن از ماموران امنیتی با در دست داشتن حکم بازداشت به منزل این فعال اجتماعی مراجعه کردند و بعد از تجسس و ضبط وسایل شخصی، ایشان را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت و به بازداشت‌گاه اداره‌ی اطلاعات شیراز (پلاک صد) منتقل کردند.
پس از نزدیک به دو هفته از بازداشت وی، در روز سوم خردادماه ۱۳۹۰ خانواده‌ی بهرمن موفق به ملاقات وی در بازداشتگاه بازداشتگاه اطلاعات شیراز شدند. مریم بهرمن ۵۵ روز را در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات گذراند. بعد از این مدت در تاریخ ۱۳ تیرماه ۱۳۹۰ به کانون اصلاح و تربیت میانرود (بند زنان زندان شیراز) منتقل شد. در ۱۵ مرداد ۱۳۹۰ مریم بهرمن در تماس تلفنی با خانواده از انتقال خود به شهر تهران و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات خبر داد. در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۹۰ او را به بازداشتگاه پلاک صد شیراز بازگرداندند و پس از ۴ روز در عصر ۲۴ شهریور ۱۳۹۰ با قرار وثیقه آزاد شد.
25 اردیبهشت:
محبوبه کرمی از فعالان جنبش زنان و کمپین یک میلیون امضاء، برای اجرایی شدن حکم ۳ سال حبس در زندان اوین بازداشت شد.بر اساس احضاریه ای که هفته گذشته به محبوبه کرمی رسیده بود, وی باید ظرف سه روز خود را به دادسرای اوین برای اجرای حکم زندان معرفی می کرد.کرمی در شعبه ۵۴ تجدید نظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد به سه سال حبس تعزیری محکوم شد. وی پیش از این در دادگاه بدوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.اتهامات محبوبه کرمی «فعالیت حقوق بشری، فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و “نشر اکاذیب» عنوان شده بود.محبوبه کرمی، عضو کمپین یک میلیون امضا، در روز ۱۱ اسفند ماه ۱۳۸۸با هجوم ماموران امنیتی به منزلش بازداشت و پس از گذشت ۱۷۰ روز، شامگاه چهارشنبه ۲۷ مردادماه ۱۳۸۹ با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.وی هم اکنون دوران محکومیت سه ساله اش را می گذراند.
26 اردیبهشت:
به حکم دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم یکسال حبس تعزیری درسا سبحانی به مدت پنج سال تعلیق شد.درسا سبحانی، دانشجوی بهایی محروم از تحصیل، از فعالان کمپین یک میلیون امضا و فعال حقوق بشر در شعبه ی 26 دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام تبلیغ علیه نظام، از طریق امضای کمپین های علیه نظام، ارسال ایمیل های ضد نظام و تبلیغ بهائیت، به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود. درسا،در اسفند 1388 در منزل پدری اش در ساری بازداشت و به مدت 45 روز در زندان اوین در بازداشت اطلاعات سپاه بود و 27 روز آن را در سلول انفرادی بسر برد. این دانشجوی محروم از تحصیل، در اول اردیبهشت ماه ۱۳۸۹، با قید وثیقه، از زندان آزاد شد.
27 اردیبهشت:
فاطمه تمیمی وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به محل نامعلومی انتقال داده شده است.فاطمه تمیمی در چند پرونده قضایی، نسبت به نحو دادرسی در پرونده‌های خود اعتراض کرده بود، ولی نه تنها خواسته های قانونی این وکیل دادگستری محقق نگردید بلکه در نهایت وی بازداشت شد.بازداشت وی با دستور معاون مجتمع قضایی قدس آقای صابری، به طرز ناشایستی صورت گرفته بود.در نهایت پس از یک هفته بازداشت خانم تمیمی با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
1 خرداد:
نوشین خادم از شهروندان بهایی و از اعضای دانشگاه آنلاین بهاییان«بی.آی.اچ.ای» در ایران با مراجعه ماموران امنیتی به منزلش بازداشت و به بند امنیتی 209 و سپس بعد بند عمومی زندان اوین منتقل می شود. خادم در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۰ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.اتهام وی «عضویت در جامعه‌ی بهاییان ایران» اعلام شد.
10 خرداد:
راحیل آشناگر، وبلاک نویس و فعال حقوق زنان، در منزل پدری اش در بندر انزلی توسط ماموران امنیتی دستگیر شد. ماموران قسمتی ازوسایل وی را نیز ضبط کردند.اتهام وی اقدام علیه امنیت ملی عنوان شده است. وی ابتدا به زندان انزلی و سپس به زندان لاکان رشت منتقل شد.در نهایت عصر روز دوشنبه 16 خردادماه،با تودیع وثیقه 20 میلیون تومان،آزاد شد.
11 خرداد:
هاله سحابی فعال جنبش زنان و فرزند عزت الله سحابی رئیس شورای فعالان ملی مذهبی، در مراسم تشیع پدرش مهندس سحابی، کشته شد. هاله سحابی در مراسم تشییع پدرش بر اثرضرب و شتم وارده از سوی لباس شخصی ها درگذشت. هاله سحابی در صف جلو تشییع کنندگان پیکر مهندس سحابی به رفتار خشونت آمیز نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها اعتراض کرده، مورد حمله آنان قرار می گیرد. ماموران مانع طی مسیر برای تشییع پیکر مهندس سحابی شده اند. هاله سحابی که دسته گلی به دست داشته و پیشاپیش همه حرکت می کرده است با ممانعت ماموران مواجه می شود. ولی او می گوید باید از همین مسیر، تشییع جنازه صورت گیرد. با مقاومت او ماموران با وارد آوردن ضربات لگد و ... به شدت او را مضروب می کنند.هاله بر اثر ضربات وارده، بیهوش روی زمین می غلطد . برخی از زنان شرکت کننده در مراسم، با مشاهدۀ بیهوشی هاله، به یاری او می شتابند و سعی می کنند با دادن تنفس مصنوعی، وی را تا رسیدن آمبولانس، زنده نگه دارند. پس ازمدتی، آمبولانس می رسد و تن خسته و بیهوش هاله به بیمارستان محلی منتقل می شود.اما معالجات بخش اورژانس بیمارستان، نتیجه نمی دهد و در کمال ناباوری دختر ارشد مهندس سحابی جان خود را از دست می دهد.
هاله سحابی در روز تحلیف احمدی نژاد 14 مرداد 1388 در میدان بهارستان پس از جراحت در ناحیه پیشانیش در اثر ضرب و شتم نیروهای امنیتی دستگیر و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی محاکمه و به دو سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه ی نقدی محکوم گردید. قابل ذکر است که عزت الله سحابی رئیس شورای ملی- مذهبی روزهای متمادی به علت بیماری در بیمارستان بستری بود.هاله سحابی دختر وی که از روز 11 بهمن 89 روزهای بازداشت خود را به مدت دو سال به اتهام تبلیغ علیه نظام در زندان سپری می کرد، تنها زمانی توانست از مرخصی زندان برای دیدار پدر استفاده کند که او به کما رفته بود.
23 خرداد:
حکم یک سال زندان مهسا امرآبادی در دادگاه تجدیدنظر تائید شد.مهسا امرآبادی روزنامه‌نگار به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام از طریق مصاحبه و گزارش‌ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اشد مجازات محکوم شده بود.این حکم از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا به تایید رسیده است. این حکم به وکیل وی محمود علیزاده طباطبیی ابلاغ شده است.امرآبادی خرداد ماه سال ۸۸ و تنها دو روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و پس از دو ماه و نیم ماه با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. اتهامات این روزنامه‌نگار اقدام تبلیغی علیه نظام و توهین به رییس‌جمهور عنوان شده بود که دادگاه انقلاب وی را از اتهام توهین به رییس‌جمهور تبرئه کرد.
26 خرداد:
روز یکشنبه 22 خرداد، منصوره بهکیش، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. ماموران زن، ساعت 8 شب در تقاطع یوسف آباد و فاطمی، وی را شناسایی و دستگیر کرده اند. وی ابتدا به پلیس امنیت و سپس به عنوان مورد خاص به زندان اوین منتقل شده است.منصوره بهکیش شش تن از اعضای خانواده خود را در اعدام های تابستان 67 از دست داده و دوباره به دلیل شرکت در مراسم بعدازظهرهای شنبه مادران عزادار در پارک لاله بازداشت و پس از چندماه نیز ممنوع الخروج شد.
منصوره بهکیش که شش تن از اعضای خانواده خود را در اعدام های تابستان 67و در سالهای قبل از دست داده است، سال 88 دوبار به دلیل شرکت در مراسم بعدازظهرهای شنبه مادران عزادار در پارک لاله بازداشت و پس از چند ماه نیز ممنوع الخروج شد.وی در نهایت پس از گذشت یکماه با کفالت مادرش از زندان آزاد شد.
27 خرداد:
مریم مجد خبرنگار ورزشی با مراجعه مامورین وزارت اطلاعات به منزل پدری اش بازداشت شد.ماموران ضمن تفتیش خانه ی پدری مریم و بازداشتش بخشی از وسایل شخصی وی را نیز با خود برده اند. پیش از این پترا لندرز، عضو سابق تیم فوتبال زنان آلمان از ناپدید شدن مریم مجد خبر داده بود.قرار بود این عکاس مطبوعات فردای روز دستگیری اش به دوسلدروف آلمان پرواز کند و پس از برگزاری جام جهانی فوتبال زنان در آلمان، در سفری دو ماهه به کشورهای مختلف کتاب عکسی از زنان فوتبالیست جهان تهیه و منتشر کند.این در حالی است که مریم مجد در پرواز تهران- دوسلدروف حضور نداشت. به دنبال ناپدید شدن وی، پترا لندرز با ارسال نامه هایی به وزارت امور خارجه آلمان و سفارت ایران در برلین از آنها خواست تا در یافتن خانم مجد به وی یاری رسانند.در نهایت وی در تاریخ 26 تیرماه با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد.
29 خرداد:
هانیه (شراره) فرشی، شهروند تبریزی پس از یازده ماه بازداشت موقت، به هفت سال زندان محکوم شد.به گزارش بامدادخبر، مقیسه، قاضی شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، در حکمی سنگین، خانم فرشی ۳۸ ساله را به دو اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری مجموعا به هفت سال حبس تعزیری محکوم کرد.این حکم در حالی روز چهارشنبه (۲۵ خردادماه) و پس از دو ماه از برگزاری دادگاه به هانیه فرشی ابلاغ شده که وی در جلسه‌ی دادگاه خود از داشتن وکیل محروم بوده است.بر اساس این گزارش، مبنای صدور این حکم سنگین، ارسال چند ای-میل و فعالیت اینترنتی و نیز اعترافات خانم فرشی بوده که در شرایط زندان انفرادی و تحت فشار شکنجه‌های روحی و جسمی بازجویان صورت گرفته است.
هانیه فرشی بامداد ۲۷ تیرماه ۸۹ با هجوم نیروهای امنیتی به منزل‌اش در تبریز بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد.در خردادماه گزارش که هانیه فرشی از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به هفت سال حبس محکوم شد.
31 خرداد:
زهرا یزدانی روزنامه نگار و فعال اجتماعی،در منزل شخصی خود بازداشت شد. یزدانی خبرنگار روزنامه عصر اقتصاد بوده و در حوزه های اقتصادی و اجتماعی فعالیت می‌کرد. او فرزند سیف الله یزدانی صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه عصر اقتصاد است.یزدانی در تیرماه آزاد شد.
2 تیر:
تارا سپهری‌فر٬ دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف٬ به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. همچنین دادستانی تهران وثیقه وی را نیز ضبط کرده است.پرونده این فعال دانشجوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی پیرعباس مورد رسیدگی قرار گرفت. این در حالی است که حتا وکیل وی نیز در جریان تشکیل چنین دادگاهی قرار نگرفته بود و حکم دادگاه به صورت غیابی صادر شده است.براساس رای صادر شده٬ سپهری‌فر به اتهام «تبانی و اجتماع علیه امنیت کشور» به ۵ سال حبس٬ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس و به اتهام «اختلال در نظرم عمومی» به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. علاوه بر این دادستانی تهران وثیقه‌ای که برای ازادی وی در اسفند ۸۸ سپرده شده بود را نیز ضبط کرده است.تارا سپهری‌فر در اعتراضات پس از انتخابات در تاریخ ۲۰ بهمن ۸۸ بازداشت و پس از گذراندن بیش از یک ماه در زندان و چند روز مانده به عید نوروز با تودیع قرار وثیقه پنجاه میلیون تومانی از زندن آزاد شد.
5 تیر:
مهناز محمدی مستندساز و فعال حقوق زنان، توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. مهناز محمدی یک بار دیگر هم در روز ۸ مرداد ۱۳۸۸ و در مراسم چهلمین روز کشته شدن کشته شدگان حوادث ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ تهران به همراه جعفر پناهی،رخساره قائم مقامی و چند سینماگر دیگر بازداشت شده بود.در نهایت وی با تودیع وثیقه، یکماه بعد 5 مردادماه آزاد شد.
8 تیر:
مرضیه وفامهر، همسر ناصر تقوایی و بازیگر سینما، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.البته دو هفته پس از بازداشت بود که خبر دستگیری وی در رسانه ها منتشر شد.دلیل بازداشت وی پخش فیلم تهران من حراج که توسط یک کمپانی استرالیایی و به کارگردانی گراناز موسوی است بوده است،که وی در سکانسی از این فیلم بدون حجاب در فیلم نشان داده شده است. در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری و نود ضربه‌ی شلاق محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را نقض کرد و این منجر به آزادی این هنرمند شد. حکم قطعی صادر شده در این پرونده سه ماه و یک روز زندان و یک میلیون و دویست هزار تومان جریمه‌ی بدل از شلاق بود. مرضیه وفامهر سرانجام در روز سوم آبان ١٣٩٠ بعد از حدود چهار ماه بازداشت موقت، عطف بر همین حکم از زندان آزاد شد. اما همچنان ممنوعیت کار و خروج از کشور وی ادامه دارد.
14 تیر:
معصومه دهقان،همسر عبدالفتاح سلطانی وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشردر پی احضار به دادسرای اوین برای ارائه "پاره ای توضیحات"بازداشت شد. پس از گذشت چند روزمعصومه دهقان، با قرار وثیقه 30 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. وی که پس از دریافت یک احضاریه کتبی به دادسرای اوین مراجعه کرده بود.
19 تیر:
پگاه آهنگرانی توسط پنج نفر از اعضای حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در منزل شخصی اش دستگیر شد. پگاه آهنگرانی قرار بود از ۱۳ تا ۲۱ تيرماه ۱۳۹۰ برای پوشش وبلاگی جام جهانی فوتبال 2011 زنان به آلمان برود.که مقامات امنیتی از خروج او از کشور امتناع ورزید.پگاه سرانجام در تاریخ 5 مرداد90 پس از 17 روز حبس انفرادی در زندان اوین با سپردن وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد شد.
2 مرداد:
مریم بیدگلی از فعالین کمپین یک میلیون امضا در منزلش در قم بازداشت شد. این خبرنگار محلی عصر همان روز در تماس تلفنی با خانواده خود از انتقالش به بند عمومی زندان لنگرود قم خبر داد. فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی روز ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۸۸ توسط ماموران امنیتی در قم دستگیر و پس از دو هفته با صدور قرار وثیقه ۲۰ میلیونی برای هر کدام آزاد شدند. چندی بعد میزان این وثیقه افزایش یافت. دادگاه این دو، روز ۱۳ مرداد ماه ۱۳۸۹ به اتهام تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه فمینیستی علیه نظام (کمپین یک میلیون امضا) برگزار شد. دادگاه بدوی آن دو را به تحمل یک سال زندان و پرداخت جزای نقدی محکوم کرد که مدت حبس در دادگاه تجدید نظر به 6 ماه کاهش یافت.در نهایت مریم بیدگلی بعد از گذراندن چند ماه حبس از زندان آزاد شد.
20 مرداد:
خاطره دانش توکل دانشجوی دانشگاه آزاد در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شد.در خصوص وضعیت وی و آزادی یا حکم دریافتی احتمالی او در رسانه ها خبری منتشر نشده است.
22 مرداد:
ماموران امنیتی، با ورود به منزل پدریِ «ملینا بختیار نژاد»، این فعال دانشجویی دانشگاه تهران را بازداشت و بعد از تفتیش منزل، کیس کامپیوتر و برخی اوراق و کتب و اموال شخصی وی را نیز با وی به محلی نامعلوم منتقل کردند.ماموران امنیتی،دلیل بازداشت این فعال دانشجویی را توزیع و انتشار فیلم ها و جزواتی پیرامون انقلاب های رنگی و نرم و همچنین ارتباط با برخی فعالان خارج از کشور اعلام کرده‌اند. در خصوص وضعیت وی و آزادی یا حکم دریافتی احتمالی او در رسانه ها خبری منتشر نشده است.
25 مرداد:
شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباس هیلا صادقی شاعر جوان و نقاش که از حامیان جنبش سبز است را به چهار ماه حبس تعلیقی محکوم کرد وی در طول ماه‌های گذشته بارها به وزارات اطلاعات احضار و مورد بازجویی‌های ۸ الی ۹ ساعت قرار گرفته بود.
26 مرداد:
ثمین احسانی شهروند بهایی و فعال حقوق کودکان که به جهت رفع پاره‌ای مشکلات پیرامون پاسپورت خود به دادسرای اوین مراجعه کرد بازداشت شد. احسانی در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۳۹۰ با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.
30 مرداد:
مهسا مهدی زاده فعال سیاسی پس از بازگشت از ترکیه در شهر ارومیه دستگیر شد. مهدی زاده از فعالین سیاسی و نیز زیست محیطی است که در رابطه با روند خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه نوشته‌ها و مصاحبه‌های را با چند رسانه‌ی خارج از کشور داشته است.دادگاه رسیدگی به اتهامات مهسا مهدی زاده، روز شنبه بیست و نهم بهمن ماه در شعبه اول دادگاه انقلاب ارومیه و به ریاست قاضی چابکی برگزار شد. در این دادگاه خانم مهدی زاده به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و به نفع گروه های معاند آن محاکمه شد.در خصوص صدور رای احتمالی و یا آزادی وی خبری در رسانه ها منتشر نشده است.
7 شهریور:
دادگاه نهایی مهرنوش اعتمادی و هایده تابش از فعالان کمپین یک میلیون امضا، در اصفهان برگزار شد و مهرنوش اعتمادی و هایده تابش به 9 ماه حبس تعلیقی محکوم شدند. اتهام این دو فعال حقوق زنان " تبلیغ علیه نظام" بود که قاضی شعبه 11دادگاه انقلاب اصفهان آنها را مجرم و دفاعیاتشان را خالی از حقیقت دانست. به موجب همین ماده، این دو نفر به 9 ماه حبس تعلیقی به مدت سه سال محکوم شدند.اعتمادی در آذر ماه 88 در منزل خود دستگیر شد و پس از 15 روز به قید وثیقه ی 100 میلیون تومانی آزاد شد. تابش نیز آذر ماه همان سال به مدت 48 ساعت بازداشت و به قید وکالت آزاد شده بود.
12 شهریور:
فرانک فرید، شاعر، مترجم و فعال حقوق زنان در آذربایجان بازداشت شد. وی در هنگام بازداشت که در خیابان صورت گرفت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود. فرانک فرید پس از تحمل ۴۲ روز بازداشت، با قید وثیقه صد میلیون تومان، از زندان تبریز آزاد شد. رسیدگی به اتهامات فرانک فرید ،5 اسفند ماه سال 90 با حضور تعدادی از زنان نويسنده و شاعر آذربايجانی، فعالان حقوق زنان و نيز وکلای زن، در شعبه اول دادگاه انقلاب تبريز برگزار شد و فرید در حال حاضر در انتظار رای دادگاه به سر می برد.
13 شهریور:
فرشته شیرازی فعال حقوق زنان و وبلاگ نویس در پی احضار به اداره اطلاعات آمل بازداشت شد. این فعال حقوق زنان پیش‌تر در شهریور سال ۸۸ بار‌ها به دفتر پیگیری و اطلاعات این شهر احضار و بازجویی شده و منزل وی نیز توسط ماموران امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته بود. شیرازی در تاریخ ششم مهرماه ۱۳۹۰ در دو دادگاه به سه سال حبس تعزیری و هفت سال ممنوع الخروجی محکوم شد. اتهامات وی در دادگاه نخست عبارت بوده است از: تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب، توهین به مقامات از طریق نوشتن در وبلاگ شخصی‌اش که بدین منظور به دو سال حبس محکوم شد. در دادگاه دیگر او به تبلیغ علیه نظام محکوم شد که بدین منظور هم حداکثر حکم را یعنی یک سال حبس تعزیری دریافت کرد.شیرازی در این دادگاه ها از داشن وکیل محروم بوده است.وی در حال حاضر، دوران محکومیت سه سال حبسش را در زندان آمل که فاقد زندانی سیاسی و تفکیک جرائم است می گذراند.
20 شهریور:
فرزانه نوری یکی از دراویش گنابادی در شهر شیراز بدون ارائه حکم قانونی و قضایی توسط نیروهای امنیتی و لباس شخصی بازداشت شد. فرزانه نوری روز يکشنبه بيستم شهريور ماه در شهر شيراز توسط نيروهای امنيتی بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل شد. دستگيری وی، بدون ارائه حکم قانونی - قضايی و توسط نيروهای امنيتی و لباس شخصی صورت پذيرفته است. آزادی وی پس از چندی با تودیع وثیقه حاصل شد.
22 شهریور:
فاران حسامی از اساتید دانشگاه آنلاین بهاییان در پی احضار به شعبه پنج دادسرای اوین بازداشت شد. شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی این شهروند بهائی را به اتهامات عضویت در جامعه ی بهایی(ماده 499) و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی(ماده 610)به چهارسال حبس تعزیری محکوم کرد.خانم حسامی در اوایل آذرماه امسال با قید وثیقه آزاد شده بود.
23 شهریور:
نسرین ستوده حقوق دان و فعال حقوق زنان بر اساس حکم دادگاه تجدید نظر در شعبه ۵۴ به شش سال زندان تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حرفه‌ی وکالت محکوم شد. همچنین حکم ممنوعیت خروج از کشور به مدت ۲۰ سال که در حکم اولیه آمده بود حذف شده است.بر اساس حکم صادر شده در دادگاه بدوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی نسرین ستوده وکیل دادگستری به ۱۱ سال زندان تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شده بود. این حکم بر پایه اتهاماتی همچون «تبایغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» صادر شد. ستوده در دادگاهی دیگر به اتهام عدم رعایت حجاب اسلامی نیز به جریمه نقدی محکوم شده بود. ستوده از شهریور ماه سال ۱۳۸۹ بازداشت و اکنون در بند عمومی زندان اوین دوران محکومیت خود را سپری می‌کند
24 شهریور:
حکم پنجاه ضربه شلاق سمیه توحیدلو،از فعالان ستاد میرحسین موسوی در حالی که زنجیر به دست و پایش بسته بودند، در زندان اوین اجرا شد.سمیه توحیدلو از فعالان ستاد موسوی نقش زیادی در برپایی زنجیره انسانی سبز از راه آهن تا تجریش داشت و از برنامه ریزان اصلی آن بوده است. وی در ۲۴ خرداد ۱۳۸۸ دستگیر شده و پس از ۷۰ روز بازداشت، با قید وثیقه از زندان آزاد شد. پس از آن، به یک سال زندان و پنجاه ضربه شلاق محکوم شد. حکم یک سال زندان وی بخشیده شد، اما حکم شلاق این دانشجوی دکترای جامعه شناسی در اوین توسط یک بازجوی مرد انجام شد.
26 شهریور:
کتایون شهابی، مدیر شرکت رسانه بین‌المللی شهرزاد و عضو هیأت مدیره انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند، بازداشت شد.اتهام وی همکاری با شبکه تلویزیونی بی بی سی اعلام شد.او در تاریخ 18 آبامان سال 90 با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.
5 مهر:
نرگس محمدی، نائب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و رئیس هیئت اجرائی شورای ملی صلح به یازده سال حبس تعزیری محکوم شد. نرگس محمدی به دلیل فعالیت در کانون مدافعان حقوق بشر آبان ماه سال 1388 از محل کار خود(شرکت بازرسی مهندسی ایران) اخراج شد و در اردیبهشت سال 1389 به اتهام عضویت در کانون به شعبه 4 دادگاه انقلاب احضار و پس از چند جلسه دفاع برای وی قرار 50 میلیون تومان صادر شد. اما تنها چند روز بعد توسط مأموران امنیتی ، شبانه و در منزل خود بازداشت شد و در تیرماه سال جاری در شعبه 26 دادگاه انقلاب محاکمه شد.اتهامات وی اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور،عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر،فعالیت تبلیغی علیه نظام بوده است.حکم وی در 15 اسفند سال 90 در شعبه 54 دادگاه تجدید نظر به 6 سال زندان تغییر یافت.
23 مهر:
هومن فخار، فعال حقوق کودکان و زنان ،همراه با رفتار خشونت آمیز ماموران امنیتی بازدشت شد. فخار در بهمن ماه ۱۳۹۰ با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد. وی پیش تر نیز سابقه بازداشت را داشته است.
1 آبان:
مریم قربانی فر فعال حقوق زنان به سه سال حبس محکوم شد.این حکم از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه صادر شده است. اتهامات وی «اقدام علیه امنیت ملی» و «اجتماعی و تبانی علیه نظام» بوده و حکم سه سال زندان وی بر این اساس صادر شده است .مریم قربانی‌فر در تاریخ شانزدهم اسفند ماه ۱۳۸۹ بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود. وی تا تاریخ هشت فروردین ماه ۱۳۹۰ در سلول‌های انفرادی این بند زندان اوین تحت بازجویی قرار داشته و سپس با تودیع وثیقه‌ از زندان آزاد شد.دادگاه تجدید نظر وی نیز در تاریخ 4 اسفند حکم سه سال حبس وی را تائید کرده است.همچنین وی در تاریخ 4 اسفند احضاریه ای را دریافت کرده که بر مبنای آن باید تا سه روز پس از آن خود را به اجرای حکم زندان معرفی کند.
2 آذر:
روژین محمدی با صدور قرار بازداشت به زندان اوین منتقل شد. بازدشت وی در پی احضار تلفنی به دادسرای شهید مقدس زندان اوین و سه روز بازجویی متوالی در این دادسرای قضایی صورت گرفته است.روژین محمدی، چند روز پس از بازگشت به ایران بازداشت شده و در بند ۲ - الف متعلق به سپاه پاسداران زندانی بودوی در تاریخ ۱۶ آذرماه جاری، به قید وثیقهٔ ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
9 آذر:
هاله هوشمندی، شهروند بهایی،به دلیل اجرای حکم ده ماه حبس تعزیری اش بازداشت شد.هاله هوشمندی از جمله شهروندان بهایی در استان فارس_شیراز_است و مدتی را در بازداشگاه اداره اطلاعات شیراز گذرانده و سپس با تودیع وثیقه آزاد شده بود.در دادگاه بدوی حکم ۱۰ ماه حبس تعزیری برای هر کدام از این شهروندان بهایی اعلام شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز به تأیید رسیده بود.
13 آذر:
مریم جلیلی نوکیش مسیحی که از چند ماه قبل بازداشت و در بند عمومی زنان زندان اوین نگهداری می‌شود از سوی دادگاه به دو سال و نیم زندان تعزیری محکوم شده است.همچنین دو تن از هم پرونده‌ ای های وی شهلا رحمتی و میترا رحمتی که قبل از وی بازداشت شده بودند نیز هر کدام به همین اتهام به دو سال و نیم زندان محکوم شده بودند. اتهام وی «عضویت در گروه غیرقانونی» اعلام شده است.
26 آذر:
زهره نیک آیین شهروند بهایی از سوی دادگاه انقلاب شهر سمنان به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.وی به اتهام راه اندازی کلاس درس اخلاق برای کودکان بهایی، عضویت در گروه طرح روحی، احتفالات و علوم و فنون و ضیافت نوزده روزه و نیز تبلیغ علیه نظام از طریق دریافت پیام‌های بیت العدل و اجرای آن متهم گشت. حکم هفت سال زندان نیک‌آیین در دادگاه بدوی بود و وی ۲۰ روز مهلت دارد تا نسبت به حکم صادره اعتراض کند.زهره نیک‌آیین در اسفند ماه ۱۳۸۹ همراه چند شهروند دیگر بهایی بازداشت وو در تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۰ با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
13 دی:
فائزه هاشمی به شش ماه حبس تعزيري و پنج سال محروميت از برخي حقوق اجتماعي محکوم شد. اين پرونده با اعلام جرم دادستاني تهران و به اتهام فعاليت تبليغي عليه نظام تشكيل شده است و اتهام انتسابي به «فائزه هاشمي» نيز به دليل مصاحبه او با سايت روزآنلاين بوده است.حکم وی بدوی بوده و وکیل وی به آن اعتراض کرده است.قاضی ادر کننده وی قاضی صلواتی بوده است.
16 دی:
فرین راسخی و فرحناز نعیمی شهروندان بهایی در پی حمله ماموران امنیتی به مراسمی مذهبی در منزل یکی از شهروندان بازداشت شدند.ماموران کلیه ی کتب مربوط به دیانت بهایی و دستگاه های کامپیوتر را ضبط کردند.این دو پس از گذشت 50 روز به بند عمومی زندان کرمان منتقل شده و در وضعیتی نامعلوم به سر می برند.
25 دی:
پرستو دوکوهکی روزنامه‌نگار، از فعالان حقوق زنان و نویسنده وبلاگ "زن نوشت" توسط مأموران امنیتی در منزلش در تهران بازداشت و به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.اتهام وی همکاری با بی بی سی ذکر شده است. دوکوهکی در تاریخ ۷ اسفند ماه ۱۳۹۰ با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
27 دی:
مرضیه رسولی روزنامه‌نگار عرصه فرهنگ و ادب و نویسنده وبلاگ «سه روز پیش» در منزلش توسط مأموران امنیتی بازداشت و به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.اتهام وی همکاری به بی بی سی اعلام شده است. مرضیه رسولی در تاریخ ۸ اسفند ماه با تودیه وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
29 دی:
حکم شش سال حبس تعزیری پریسا کاکایی، در دادگاه تجدیدنظر مورد تأیید قرار گرفت و پرونده وی به اجرای احکام زندان اوین ارسال شد.پریسا کاکایی، عضو سابق کمیته گزارشگران حقوق بشر و فعال حقوق کودک، در دی ماه سال ۸۸ بازداشت و به مدت ۴۵ روز در بند ۲۰۹ و متادون زندان اوین به سر برد. وی سپس با قرار کفالت ۳۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. پرونده این فعال حقوق بشر، جهت رسیدگی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی ارسال شد و وی از سوی این شعبه به اتهامات «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی» به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
4 بهمن:
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب عسل اسماعیل‌زاده را به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به تحمل چهار ماه حبس تعزیری و هشت ماه حبس تعلیقی محکوم نموده است . عسل اسماعیل زاده جهت دریافت حکم صادره خود به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرده بود، که در حکم ابلاغی به نامبرده، تحمل ٧۴ضربه شلاق نیز اضافه شده بود، که این حکم ، با حکم ابلاغ شده به وکیل نامبرده در تاریخ هفدهم دیماه مغایرت داشت.اسماعیل زاده چندی پبش به همراه دو تن دیگر به جرم فاتحه خوانی بر مزار ندا آقا سلطان، از جان باختگان حوادث بعد از انتخابات دستگیر شده بود که پس از چند روز به همراه شررکنور تبریزی، به قید التزام آزاد شد.اسماعیل‌زاده هم‌چنین یازده اردیبهشت‌ماه سال جاری در حین بازگشت به منزل توسط نیروهای موسوم به لباس شخصی بازداشت شده بود و مدت ۳۱ روز در سلول انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و یازدهم خرداد ماه با قرار وثیقه یکصد میلیون تومانی به طور موقت آزاد شده بود.
14 بهمن:
مژده فلاح، مژگان عمادی ، یکتا فهندژ، فائزه تشکر، نورا فلاح و ژینوس فنائیان از شهروندان بهایی در شیراز بازداشت شدند. این در حالی است که فائزه تشکر، نورا فلاح، ژینوس فنائیان و ژینا دهقان هر چهار نفر روز قبل ساعت ۷ عصر به منزل بازگشته‌اند تا در صورت احضار مجدد مامورین خود را معرفی نمایند.این بازداشت ها به صورت همزمان صورت گرفته است و در چند مورد عملکرد و رفتار مامورین بسیار خشن و همراه با ضرب و شتم بوده است.
24 بهمن:
روفیا بیدقی شهروند بهایی اهل سمنان نیز به جرم تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکیلات بهایی به یک سال حبس محکوم شد. وی پیشتر در آبان ماه سال ۸۹ بازداشت شده بود.
15 اسفند:
نازنین خسروانی، روزنامه نگار ، برای اجرای حکم ۶ سال حبس خود به زندان اوین رفت.پس از احضار چند باره وی خود را برای اجرای حکم به زندان اوین معرفی کرد.خانم خسروانی در فرودین ماه سالجاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیرعباسی به تحمل شش سال زندان محکوم شده بود.اتهام وی از سوی دادگاه "اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام"عنوان شده است.خانم خسروانی ۱۲ آبان سال ۱۳۸۹، در منزل پدری اش بازداشت شده و در طول مدت بازداشت در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین بود.خانم خسروانی، اسفندماه سال گذشته بعد از تحمل ۱۳۲ روز بازداشت با سپردن وثیقه ای به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان از زندان اوین آزاد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر